Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

fredag 24. januar 2014

Barquisimeto - en av verdens ti farligste byer


I dag har vi vært rundt Barquisimeto.
Barquisimeto har 2 millioner innbyggere, og regnes som musikk hovedstaden i Venezuela, og ligger ca midt i landet. 



Barquisimeto er også på listen over verdens ti farligste byer, så derfor ble det kun iPhone bilder i dag, ingen kamera. Det er få eller ingen turister i byen, med stor fattigdom og økonomiske problemer i landet, gjør det oss utsatt for ran.


Vi har vært  innom en kirke og flere museer. Har også testet ut noen lokale drikker. Den ene kalles chicha og minner litt om milkshake. Den er laget av ris, sukker og melk kjørt i blender til en jevn blanding og tilsatt kanel og vanlije. På toppen er det sjokolade eller karamelsaus, smaker godt. 



Den andre drikken kalles raspado og er i prinsippet knust is tilsatt smak, i vårt tilfelle grenadine. Drikken minner litt om slush. Vi synes chicha smaker best.



Det er pga en uforklarlig årsak vanskelig å få tak i dagligvarer som dopapir og maismel (dette brukes det svært mye av i Venezuela). Vi så i løpet av dagen folk som sto i kø i timevis for å få tak i slike varer. 

På kvelden dro vi til Flor De Venezuela sammen med åtte andre familie medlemmer. Dette var en bygning hvor taket var formet seg som en orkide, og orkideen sto åpen om dagen. 



Marthe har en stor vertsfamilie her i Venezuela, så mange nye mennesker å hilse på for Marius. Vi var ute og spiste med en familiegjeng på kvelden.  




1 kommentar:

  1. I den byen har jeg også vært. Visste ikke den var så farlig å oppholde seg i. Hils hele familien fra meg.Har jo truffet de alle flere ganger.

    SvarSlett