Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 21. januar 2014

Curacao - strutsefarm og bytur

Vi startet dagen med en frukost som lignet litt mer på den hjemme. Her fikk vi faktisk grovbrød, kjøttpålegg og ost i stedet for bønner og ris. Etterpå reiste vi tilbake til strutsefarmen som vi var på i går.
 

Her ble vi med på en guidet tur der vi fikk se hvordan farmen fungerte. En struts kan bli 200kg, 100år gammel og løpe i 80km/t. Som selvskadere sparker den meget kraftig. Forrige gang en av de ansatte ble sparket brakk begge beina i armen. Han sluttet å jobbe på farmen etter dette... Vi fikk også anledning til å mate strutsene. De er meget glupske, og kommer springende når det er mat å få.



Normalt slaktes strutsene når de er 1-5 år gamle da kjøttet smaker best. En del av kjøttet ble servert på restauranten som tilhører farmen. Ettersom det blir en del restemat fra restauranten var det også griser på farmen. Disse ble foret med restematen. Når en 200kg struts slaktes, blir det ca 45kg kjøtt. Farmen hadde også 3 krokodiller som ble forret med slakteavfall en gang i måneden. Disse krokkodillene var 3m og 14 år. Ville krokodiller som er 14 år er normalt ca 8m. Farmen var påpasselig med å ikke fore krokkodillene for mye. Hvis den ble 5m ville den bli sterk nok til å slå i stykker gjerdet med halen....


Et strutseegg tåler veldig mye, man kan stå på det...


Det var også en del sauer og geiter på farmen. Disse rensket småtrær for bark og bladet. Gjenværende grener og stammer ble brukt som ved til leirbål om kvelden. Forøvrig krydde det av firfisler her, de største 40-50cm lange.



Senere på dagen reiste vi inn til byen Willhelmstad. Her lå ett par cruiseskip til kai. Byen var stappfull av turister med shorts, hvite legger, hawaiiskjorte og pengebelte. 



Ved kaia fantes stort sett gullsmeder og casinoer, ingen tvil om at turistene var viktige her. Vi oppsøkte også det lokale markedet, her fantes det masse frukt og grønnsaker vi ikke en gang kan navnet på. Middag var på en trivelig uterestaurant der vi fikk servert kjempegod mat på en tallerken som var minst en halvmeter bred, masse mat her, vi ble stappmette. 



Nå sitter vi på flyplassen, neste destinasjon er Venezuela. Her blir vi i 5 dager. Har vært mye reising i det siste så det blir fint med ett litt lenger opphold på samme sted. På tide med klesvask også...

1 kommentar:

  1. Så morsomt å følge dere, for noen opplevelser dere får.

    SvarSlett