Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 30. januar 2014

Galapagos øyene og det enestående dyrelivet

Vi er nå ankommet Galapagos øyene! 


Det var med en guide til flyplassen i Quito, hun skulle hjelpe oss med innsjekkingen. Hun samlet inn alle pass og kjøpte immigrasjonskjemaer for oss. Da vi fikk immigrasjonsskjema tilbake med våre personalia, hadde vi begge byttet kjønn og fått New-Zealand som nasjonalitet. Andre opplevde at verdipapirer de oppbevarte i passet ble borte. Vi er ikke veldig fornøyde med "hjelpen" vi fikk ved innsjekkingen, vi hadde nok klart det bedre på egen hånd. 



Vel fremme på Galapagos ble vi møtt av en ny og mye mer erfaren guide oppvokst på Galapagos. Fem minutter kjøretid fra flyplassen lå båten som vi skal tilbringe de neste fem dagene på. Standarden på denne G Adventures turen er komfort, i Mellom- Amerika var det basic. Vi bor på en stor lugar md sjøutsikt fra oppholdsrom og bad. Lugaren har Air Condition, TV og kjøleskap. På badet har vi to vasker og badekar. Denne lugaren er større enn det minste rommer vi hadde i Mellom-Amerika. 



Vi er 16 i reisefølget som bor på båten, i tillegg til et mannskap på . Maten er kjempe bra, til lunsj er det buffet, til middag er det tre retters. Middagen i dag besto av blomkålsuppe, scampi med ris og grønnsaker og jordbær til dessert. Og Marius spiste både blomkålsuppen og scampien! 

Dette er en Sally Lightfoot krabbe


Så var det dyrene, det vi har kommet for! 
Vi gikk i land på den lille øya Isla de Lobos. Det første som møtte oss her var kolonier av sjøløver og masse store fargerike krabber. Her var det en hann sjøløve, alfahann, som nylig hadde kapret en koloni med sjøløver. Han brølte for å beskytte sitt territoriet, lyden minnet litt om breking fra en sau.

Galapagos sjøløve

 Sjøløvene på øya beveget seg rundt på øya uten å være redde for oss. Selv om vi sto to meter unna flyttet de seg ikke, andre oppsøkte oss. Det var forbudt å klappe dyrene av flere grunner. Den ene grunnen var at moren kunne frastøte ungen som da ville dø. Den andre grunnen var at dyrene kunne ha sykdommer som kunne overføres til mennesker. 



Øya var også full av svarte marine iguaner.

En marine iguyana

 Disse kan svømme og lever av alger. Hannen blir fargerik i parringsesongen, som er nå. 

En Galapagos land iguyana

Denne type iguaner er varmblodige, og lever i kolonier. De ligger inntil hverandre for å opprettholde kroppsvarmen. Iguanene var heller ikke menneskesky. 












1 kommentar:

  1. så mange fine bilder av dyr en ikke kjenner. Så morsomt å følge dere. For en opplevelse. Her snør vi ned, kommet så mye snø. God tur videre.

    SvarSlett