Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

mandag 13. januar 2014

El Salvador - Suchitoto


Da har vi forlatt Nicaragua, og er nå i El Salvador.

Grytidlig i dag spise vi frokost og bagasjen vår ble samtidig lastet opp på hestekjerren. Mens bagasjen ble fraktet med hestekjerre måtte vi gå til fots langs stranda, frem til båten som tok oss over til fastlandet igjen. Nå gikk turen mot grenseovergangen og El Salvador.



Grenseovergangen lå langt ut i ødemarken ved Fonseca Golfen. I motsetning til forrige grenseovergang som var hektisk og kaotisk, var det her rolig og bedagelig. En av vaktene lå og sov i hengekøyen da vi kom. 


Vi forventet at alles bagasje skulle gjennomgås, men dette ville de ikke gjøre i dag, dette sparte oss for mye tid. Vi ble transportert i enkel speedbåt gjennom Fonseca Golfen. Her var utsikten imponerende med flere øyer og fine fugler, i et perfekt sommervær med lite sjø.



Under båtturen ble vi stoppet av grensepatruljen som ville sjekker papirene våres. På dekk sto to bevæpnet menn med maskingevær, den ene så ut til å være ca 18 år gammel. Papirer var i orden, vi fikk dra videre, men med litt høyere puls. 


På veien til Suchitoto fikk vi se vulkanen Usulutan. Denne hadde utbrudd for bare 10 dager siden, og det var evakuering i en omkrets på 55 km. Nå var det kun hvit røyk å se fra toppen. 


Vi stoppet på en bensinstasjonen der vakten var bevæpnet med pumpehagle, dette er tydeligvis helt normalt her i El Salvador. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar