Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 23. januar 2014

Tilbake i Venezuela!


Nå har vi ankommet Venezuela.


Flyet var tre timer forsinket i går, mandag, og da vi ankom flyplassen i Venezuela tok det lang tid å komme seg igjennom passkontroll. Det var ingen personell i skrankene, og derfor nokså kaotisk. Vel igjennom alle kontroller var gjennsynsgleden med vertsfamilien til Marthe stor. Det var ni år siden sist Marthe var her på utveksling. 


Vi var hele dagen på vertsfamilien sitt gjesthus, La Posada Villa Varan. Mye hadde skjedd siden sist, vertshuset tar nå imot grupper på inntil 150 personer hver helg. Vi fikk servert grillmat, og Marius fikk smake grønnsaken jucca for første gang, han ble ikke helt overbevist. 






Det koster fortsatt 5 kr å fylle drivstoff på bilen, eller 14 øre per liter. Det er nylig blitt påbudt å ha på seg belte i bilen, men kun i forsetene. 
Det har vært rundt 20% årlig inflasjon de siste årene i Venezuela. Det har ført til et stort svart marked for dollar. Offisiell vekslingskurs er 6 Bolivares Fuerte for 1 dollar. På det svarte markedet er vekslingskursen 60 Bolivares Fuerte for 1 dollar. I tillegg er det fortsatt strenge reguleringer for venezuelanerne å få tak i dollar, skal de kjøpe en reise på nettet til Europa må billetten ha en makspris på 300 dollar. Og de må søke om å få med seg dollar på reisen, da er vekslingskursen 6 mot 1. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar