Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 19. januar 2014

Stengt flyplass - værfast i feil land

Nå er vi i Quito hovedstaden i Ecuador, vi skulle vært i et helt annet land. 

I går var det som forventet en lang flydag, men det ble mye drøyere enn forventet. Vi skulle fly Guatemala City - San Salvador - Bogota - Quito - Panama - Curacao. Vi kom aldri lengre enn Quito.

Guatemala City sett fra luften



I Bogota meldte kapteinen om dårlig flyvær til Quito. Underveis hadde vi en del turbulens. Da vi nesten var nede på rullebanen for landing møtte vi et tåkehav, en landing var umulig, og kapteinen måtte gi full gass for å få flyet til å stige igjen. Kapteinen informerte om at flyplassen var midlertidig stengt. Vi sirkulerte over flyplassen en halvtimes tid, før vi fløy videre til flyplassen Guayaguil 300km lenger sør i Ecuador. 

Her etterfylte vi drivstoff og ventet på å returnere til Quito. Hver time informerte kapteinen om at flyplassen i Quito var stengt i påvente av bedre vær. Vi satt 4,5 time på flyet før vi kom avgårde. Vi landet i Quito kl 6.30, seks timer forsinket. Og vårt neste fly hadde allerede dratt. Neste fly går ikke før i morgen tidlig, så dermed ble det en uventet dag i Quito. Byen er for øvrig verdens nest høystliggende hovedstad på 2800m.

En av vulkanene rundt Quito som raver over skydekket.


Vi fant heldigvis et koselig Hostel i byen, og har fått hvilt ut før vi forhåpentligvis drar mot De Nederlandske Antillene i morgen. Vi har nettopp spist en bedre middag på en av byens restauranter. Nå er det snart leggetid ettersom vi må stå opp halv tre om natta for å rekke flyet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar