Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 5. januar 2014

Kveldstur i jungelen

I går kveld fikk vi en guidet kveldstur her i jungelen i Monteverde. Guiden, med 15 års erfaring i dette området, påpekte viktigheten av å ikke ta på noe ettersom det er mange giftige planter og dyr. 

Før det var blitt ordentlig mørkt fikk vi se et dovendyr på nært hold.


Vi startet med å få utdelt hver vår lommelykt, og gikk på rekke etter guiden inn i den mørke skogen. Guiden var meget dyktig og allerede etter 30 meter fant han det første reptilet. Dette var en ca 5 cm liten krabat, et voksen eksemplar blir inntil 30 cm. 


Vi fikk se flere mindre dyr som edderkopper, kakkerlakker, pinnedyr og frosker. Vi så også mange forskjellige fugler som satt i trærne og sov. De hadde hodet under vingen og så ut som en ball. Et av høydepunktene var tarantellaen, den hadde gjemt seg i et rør hvor den bodde. Den dyktige guidene greide å lokke den ut, slik at vi fikk se den ordentlig.


Dette eksemplaret var ca 10 cm og hannkjønn. Hunnkjønnet er normalt dobbelt så stor. Tarantellaen har to måter å jakte på, enten ved å bite og injisere gift. Eller ved å kaste hårene den har på magen, dette gir en kraftig allergisk reaksjon. Dersom et mennesket får disse hårene i øynene blir man midlertidig blind i 3-4 timer. 

Kveldens andre høydepunkt var en slange av typen Viper. Denne slangen er dyktig til å bevege seg i trærne, og kan strekke seg over fra en gren til en annen. Guiden opplyste at dette var den tredje mest giftige av Costa Ricas 22 giftige slanger. Den nest giftige er Koralslangen som vi så for et par dager siden.
Blir man bitt av en Viper må man på sykehus innen tre timer, hvis ikke fikk man hjertestans. Tilsvarende for Koralslangen er to timer. Vi fikk se eb Viper i et tre, den andre i en busk langs stien, der den hadde inntatt det guiden kalte jaktposisjon. Disse slangene var begge fullvoksne, og ca en meter. 


 


1 kommentar:

  1. Guri...dere er jammen tøffe som frivillig vandrer i nærheten av de dyra der...!! syns det holder å se bilder av de liksom;-) Men dovendyret var søtt da!:-)
    Artig å lese hva dere opplever om dagene!:)

    SvarSlett