Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 7. januar 2014

Nicaragua - Isla De Ometepe

Nå er vi kommet til Nicaraqua. Vi hadde avreise kl 05 denne morgenen, og det ble lang transportetappe, totalt ca 10 timer. 


Kl 08 var vi på plass i byen Liberia for å betale grenseavgift. Det var innført nytt registreringssystem der alle opplysningene i passet til hver enkelt skulle tastes inn. Dette tok til sammen 1,5 time for vårt reisefølge på 15 stk. Deretter bar det videre til grensen. Der fylte vi først inn immigrasjonspapirer på Costa Ricansk side, så måtte vi krysse selve linjen til fots, her gikk vi igjennom fire passkontroller. Deretter måtte nye papirer fylles inn på Nicaraguansk side. Dermed var vi til slutt stemplet ut av Costa Rica og inn i Nicaragua. 

Nå befinner vi oss på øy i Mellom-Amerikas største innsjø. Siste transportetappe hit foregikk i ferje. Her er reisefølget splittet opp, og bor i hver sin vertsfamilie. Vi har akkurat inntatt en middag som med vår familie. Porsjonene er tilsvarende de amerikanske, altså kjempe store. Og begge presset i seg ekstra mat av høflighet, men var ikke i nærheten av å tømme tallerken.

Familien kan ikke et eneste ord engelsk, og de syntes det var rart ikke Marius snakket spansk. Vi bor på eget soverom med tilhørende bad. I dusjen er det en kran, og den er kald. Det går fint ettersom det er veldig varmt her. Forøvrig er det også mye kryp og innsikter, så vi sover under myggnetting. På kjøkkenet var det både kakkerlakk og Gekkoreptil, vertsfamilien beroliget oss med at reptilet kun spiser insekter, og ikke er farlig. 

1 kommentar:

  1. uuugh..kakerlakker på kjøkkenet.. Glad jeg bor i Norge!!

    SvarSlett