Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 14. januar 2014

Suchitoto

Her i Suchitoto bor vi på et koselig Hostel, det var godt å sove i en seng uten maur igjen. Men fortsatt hadde vi kaldt vann i dusjen, og air condition slo seg av når vi slukket lyset, med andre ord en ubehagelig varm natt. Likevel går det overraskende fint med en lavere standard.




I dag i Suchitoto besøkte vi først fossefallet Los Tercios. Det var ikke vann i fossefallet, ettersom vi er inne i tørkeperioden, men geologisk var den interessant. Den besto av steiner formet som stående staver. 


Vi besøkte senere en 94 år gammel dame som rullet sigarer. Hun drev sitt eget foretak, og hadde vært i sigarbransjen i over 70 år. Hun var en sjarmerende gammel dame med et stort smil og kjapp i replikken. Hun rullet ca 200 sigarer per dag, før greide hun 300. Hun fortalte at oppskriften på et langt liv besto i å ikke gifte seg og ha mange kjærester. 




El Salvador var i en borgerkrig som sluttet i -92. 80 000 mennesker døde, hvor over en tredjedel var sivile. Flere familier ble utslettet, ofte var den kun barna igjen. De ble tatt av soldatene, som adopterte dem bort. Fortsatt leter man etter mange tusen barn som ble borte i løpet av krigen. Over 90 % av drapene ble begått av myndighetene. Da krigen var over beholdt sentrale personene for krigshandlingene sine jobber i hæren osv. Myndighetene og hæren inngikk en avtale om amnesti for alle som hadde begått krigshandlinger, derfor er ingen dømt. Personer som utført grusomme handlinger går fortsatt fri. 

Her er der kulehull i gaten i Suchitoti. 





Det er lite turisme i landet, og vi føler oss som en liten attraksjon. Men folk tar oss godt imot og flere sa god morgen til oss under frokosten. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar