Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

fredag 10. januar 2014

Masaya


Sammen med vårt reisefølge har vi vært på dagstur i Masaya, en by like utenfor Granada. 
Vi startet turen med å besøke fortet Coyotepe, dette fungerte som et fengsel for politiske fanger under diktatoren Somoza, Vi fikk adgang til cellene, og ble fortalt om grusomhetene som har funnet sted i fengselet. En av grusomhetene som ble utført for å få fangene til å snakke var å plassere fangene på helt mørke celler opptil seks måneder. Om de ikke snakket fikk de bind for øynene, og ble så tatt med ut, der ble tvunget til å se rett på sola. Det sterke sollyset ødelegger øynene. Mange ble gale av dette, og ca halvparten døde.  


Så kjørte vi opp til den aktive vulkanen Masaya. I gamle dager kastet urbefolkningen unge jenter ned i denne vulkanen for å tilfredstille guden Chaciutique. Det ble ansett som en ære for familien om deres datter ble kastet i vulkanen, da dette skulle forhindre landsbyene i å bli utsatt for vulkanutbrudd. 


Siden Masaya er en aktiv vulkan kommer det store mengder gasser opp av krateret, og det var anbefalt å ikke oppholde seg i området for lenge.


Byen Masaya er kjent for sine håndlagde keramiske produkter. Vi fikk en innføring av hvordan disse lages. Det er en lang prosess som starter med å forme leiren, deretter skal den tørkes, poleres, behandles, males, skraveres, brennes og til slutt poleres igjen. Samlet tar denne prosessen flere uker. Men en dyktig håndverker klarer å forme 120 krukker per dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar