Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

lørdag 11. januar 2014

Leon og vulkanboarding

I dag har vi forflyttet oss videre til kysten av Stillehavet, på veien gjorde vi et stopp i byen Leon. Her dro Marius på vulkanboarding, mens Marthe fikk en guidet tur i byen.

Vulkanboardingen foregikk på vulkanen Cerro Negro, en aktiv vulkan. Siste utbrudd var i 99. Marius fikk utlevert en ryggsekk med utstyr og et brett, og måtte deretter gå med utstyret i 40 min for å komme til toppen. Underlaget var lavagrus fra vulkanen. 


Det var et alternativ melllom å stå og sitte på brettet. Marius valgte å stå. Guiden opplyste at kun 1 av 50 valgte å stå. 

På toppen måtte man kle på seg utstyret i sekken. Det var kjeledress, knebesyttere, albuebeskyttere, hansker og vernebriller som måtte på. Deretter var det å kjøre ned de 600 meter med 45 grader helling, ettersom Marius var den eneste som sto var han siste man ut. Fordi Marius hadde joggesko og kun var spent fast i brettet ved hjelp av reimer, var det vanskelig å få ordentlig kontroll over brettet. Det ble knall og fall, man han kom seg helskinnet ned med ansiktet fullt av støv. 



Byen Leon har vært hovedstaden i Nicaragua i flere år, i dag er hovedstaden Managua. Leon er en spennende by med mye historie som er dokumentert ved hjelp av imponerende grafitti på murer som står igjen fra krigen.




Leons katedral er den største i Mellom-Amerika, byggingen startet i 1747 og det tok over 100 år før den sto ferdig. Det var mulig å gå opp på taket av katedralen, her det var ingen form for sikring eller rekkverk. På taket fikk var det en fantastisk utstikt over seks av vulkantoppene i området. 


Noen av lastebilene fungerer som busser i byen, de fylles opp til de siste henger halveis ut av bussen. Så i følge guiden gjelder det å være nær utgangen når man skal av. Det koster 1 kr for en slik busstur. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar