Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 30. januar 2014

Vulkaniskøy, snorkling og strender

I natt seilte båten vår til øya San Salvador. Vi startet dagen med å gå en tur på den lille vulkanske øya på motsatt side med navnet Sombreros Chinos (kinesiske hatter). 


Denne øya besto av en vulkan som hadde hatt utbrudd for 30 000 år siden, vulkanen er nå død. Vi fikk et glimt av Galapagos pingvinene, en liten pingvin, den neste minste pingvinarten i verden. Rundt ved denne øya svømte også haviguanene. 



Det var lite vegetasjon på øya, men det lyse blåe vannet gjorde øya vakker. Langs strandlinjen krydde det av krabber, iguaner og sjøløver. 



En galapagos hauk satt også fredelig på en pinne midt i stien. 


Senere dro vi ut for å snorkle. Alle bortsett fra oss to og en svenske bruker våtdrakt under snorklingen, de synes det er for kaldt med 22 grader. Vi snorklet igjen sammen med tropiske fisker, de var overalt, mange i stimer. Vi så blant annet Blue-Chin papegøyefisk, Razor Surgeonfisk, King Angelfisk, Chocolate Chip Sea Star, Panamic Cushion og Pencil Spined Sea Urchin. To sjøløver, mor og barn svømte også blant oss. 



Båten seilt så videre tilbake til øya Santa Cruz. Her fikk vi se iguaner, krabber, pelikaner, Swollow-Tailed Gull, Sanderling og Flamingoer. Til slutt badet Marthe i det idylliske blåe vannet. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar