Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 9. februar 2014

Christ, Sukkertoppen, Santa Teresa trappene og San Sebastian katedralen

I dag dro vi på byturen vi egentlig skulle vært på i går. 
En halv time forsinket, eller til brasiliansktid ble vi hentet på hostelet. Første stopp var kristusstatuen. Vi kjørte en humpete og bratt vei første kilometeren opp mot statuen. Så var det bussbytte med en minibuss som kun kjørte siste strekka opp til statuen. Da vi var kommet helt opp var det valget mellom trapper og heis, spreke som vi er etter høydeoppholdet i Quito tok vi trappene. 



Statuen ble bygget fra 1921 til 1931, og den er 34 meter høy. Utsikten er også overveldende. Rio De Janeiro er en relativ ny by fra 1500 tallet. Byen er splittet opp av høye fjell, med flere lange strender. 



Så dro vi til bydelen Santa Teresa. I 1990 startet den chilenske kunstneren Zelaron å restaurere en trapp i denne fattige bydelen som en hyllest til Brazil. Han brukte fargene til det brasilanske flagget, grønn, gul og blå til å dekorere trappene med. 

Trappene inneholder også 2000 ulike fliser med symboler fra ulike land, deriblant Norge. Trappene er stadig i forandring ved at nye fliser blir satt inn. Denne trappen er nå en av Rios største turistattraksjoner.



Vi besøkte så San Sebastian katedralen, en moderne katedral formet som en kjegle med en høyde på 96 meter, og diameter på 106 meter. Litt for moderne synes vi.


Til slutt tok vi taubanen opp til den berømte Sukkertoppen. Først taubane tok oss til fjelltoppen Morro Da Arca på 220 meter. Derfra ny taubane opp til Sukkertoppen på 390 meter. Herfra var også utsikten overveldende. 



På kvelden startet vår nye GAdventure tur og vi traff vårt nye reisefølge. Reisefølget kommer alle fra engelsktalende land som Australia, England, Skottland og Irland. Guiden vår er fra Colombia. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar