Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 11. februar 2014

Paraty - vannsklier og klippehopping fra 12 meter

Vi forlot i dag den vakre øya Ilhe Grande og ankom Paraty på formiddagen. Paraty er en koloniby med 40 000 innbyggere ved kysten i Brasil. 

Vi spiste lunsj i Paraty på en tyrkisk restaurant hvor det skulle være rask service. Men i dag var de ikke særlig raske, og det tok 1,5 time å få maten. All mat var lagd fra bunn av. Vi spiste falafel og ble mette, men spesielt godt var det ikke.


Etter maten dro vi til en elv med naturlig vannsklie. Et idylliske sted inne i skogen. Sklia var i prinsippet et kjempe stort svaberg det rant vann over. Marius testet ut sklia, og synes det var morsomt.


 Senere oppdaget han en klippe på 12 meter hvor folk hoppet. Marthe var lite begeistret, men han ga seg selv tillatelse til å hoppe når to andre fra reisefølget ville hoppe. En lokal fyr som hadde hoppet mange ganger før gav oss en kjapp innføring i hvordan vi skulle hoppe og hvor vi skulle lande. Han snakket ikke engelsk så kommunikasjonen foregikk med tegnspråk. Dybden i  kulpen vi landet i var akkurat dyp nok, tipper rundt 4m. Marius kom så vidt nær bunnen i frasparket på vei opp igjen. 



På kvelden spiste vi Chateaubriand for to personer. Smaker godt med en skikkelig biff-måltid innimellom.


Varmen er intens disse dagene i Brasil. Og vi har fått oss en ny favoritt leskedrikk av frukten guarana. En frukt som vokser i regnskogen i Amazonas. 


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar