Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 27. februar 2014

Chile - Moon Valley og ørken

I dag har vi hatt en avslappende formiddag. Vi testet ut chilenske empanada fylt med ost, skinke og champinjong til lunsj. De er fire ganger så store som de vi har spist før, men smaker ganske likt.


 Kl 16 reiste vi til Valle De La Luna (Moon Valley), dette er en ørken, faktisk en av verdens tørreste. Enkelte områder her har ikke fått vann på flere hundre år. Ørkenen består av mange ulike stein og sand formasjoner som er blitt formet av vind og vann.



Under turen hadde vi en fantastisk utsikt over vulkanen Licancabur, 5920 moh


Først gikk vi en liten fjelltur langs en fjellrygg, her var utsikten fantastisk, har ikke sett maken noen gang


. De få gangene det regner her trenger vannet ned i bakken. Når det fordamper tar det med seg mineraler og salt nede i bakken opp til overflaten. Derfor er det spektakulære fjellandskapet dekket av et tynt hvitt lag av salt.



Det er et par saltgruver i området, disse  var i drift fra1950-1980. Driften stoppet da de oppdaget at saltet innholdt arsenikk. Det var ikke så store mengder at folk døde, men det førte til at tennene råtnet.

Deretter gikk turen til Death Valley. Dette var en smal dal mellom bratte fjellskrenter. Dalen fungerte tidligere som ferdselåre fra Argentina til Chile. Når saltet i fjellskrentene stiger til overflaten som følge av regn skaper det bevegelser i steinformasjonene. Det hadde faktisk regnet for 2 uker siden, vi kunne høre hvordan det knitret og smalt i steinen, minnet litt om lydene fra et islagt vann. Bevegelsene fører ofte til steinras. Dette er grunnen til navnet Death Valley (dødens dal), mange mennesker og dyr har omkommet her.


Til slutt så vi solnedgangen med en fantastisk utsikt. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar