Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

onsdag 5. februar 2014

Copacabana og et lite stykke Norge

Etter 12 timers etterlengtet søvn våknet vi opp til en ny dag i Rio De Janeiro. 
Frokosten her består utelukkende av loff og juice med alt for mye sukker, ikke helt vår favoritt. Under frokosten i dag visste de bilder fra Ragnarokpå Tv'en (kitemesterskap over Hardangervidda) vi tror vi så et glimt av Magnus Parmann. Og samtidig formidlet de fakta opplysninger om Norge. Det ene var at vi i Norge spiser 20 millioner frosne pizzaer i året, og at det kan bli -50 grader i Norge. 

Vi bestemte oss for å bli med på en rundtur i byen. Vi bestilte turen og avtalte pris på hostelet. Fem minutter før vi skullle ble hentet hadde Marius en liten samtale med hostelverten. Han trodde han fortalte at han skulle på stranda i morgen, men hostelverten trodde han skulle på stranda i dag. Da vi gikk ut for å vente på transporten avlyste han tydeligvis turen vår. Vi skjønte etterhvert at noe ikke stemte da ingen kom for å hente oss, og skuffet måtte vi innse at turen var blitt avlyst, og at det ikke ble noen ny tur før i morgen. Dermed ny dag på stranda Copacabana. 



Copacabana er en 4 km lang idyllisk strand langs byen. Her kryr det avvdet strandselgere. De selger alt mulig rart som reker, empanada, is, drikke, cashewnøtter, sukkerspinn, armbånd, kjoler, bikiner, strandhåndkler, tatoveringer osv. Men de gir seg heldigvis fort når vi ikke viser interesse. 

Stranda byr også på morsomme bølger, men vannet er overraskende kaldt. Her er det underholdning nok å bare se på folket. Det var også en del vind, så det kom stadig parasoller flygende. 



Marthe leste i sin Lonely Planet bok at brasilianere føler seg fornærmet om man snakker spansk til dem. Men det viste seg at her i Rio snakker folk lite eller ingenting engelsk, og at de forstår overraskende mye spansk. 

Vi hadde store forventninger til restaurant livet i Rio. Men hittil er vi meget skuffet. Det er få restauranter i byen. De som finnes har buffet meny, der maten veies og du betaler deretter. Det er mange fastfood, cafeteriaer og kiosker med juicer med opptil 40 forskjellige frukter i området. Vi spurte etter et Steakhouse på hostelet, da fikk vi beskjed om å ta buss. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar