Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 18. februar 2014

Montevideo, Uruguays hovedstad

I dag skulle vi dra kl 09. Vi satte vekkerklokka på 07.30 og tenkte vi ville ha god tid. Da vi satt oss til frokost, og resten av gruppa hadde både spist og pakket sekkene sine skjønte vi lite. Det viste seg at vi i halvannet døgn har hatt klokka en time tilbake. Mobilen var stilt etter brasiliansk tid, samme tidssone som Uruguay. Men det viste seg at Uruguay har sommertid, noe vi ikke visste. I går stusset vi over at ingen av aktivitene startet til de avtalte tidspunktene. Men transporten var forsinket (som vanlig Sør-amerikansk tid), så vi rakk å pakke sekken og spise frokost før transporten kom. 

Etter fem timers busstur var vi i Montevideo, Uruguays hovedstad. Ca 3,5 millioner av Uruguays innbyggere bor her. Montevideo er formet som en halvøy og har Sør-Amerikas største havn. På grunn av dette har det vært stor interesse for å erobre byen, både Portugal, Spania og Storbritannia slåss i 200 år om Montevideo. 


Uruguays president Jose Mujica er en noe utradisjonell president. Han satt fengslet i perioden 1973-1985 da landet var under militært diktatur. I dag er han kjent for sin medmenneskelighet, over 2/3 av lønnen sin donerer han til veldedige formål. Han nekter å bo i president palasset, han bor i et enkelt hus på landet, og han foretrekker genser fremfor dress. 



Vi gikk 1,5 times tur i byen, og spiste senere på kvelden pizza, trolig den beste i løpet av turen.  Etterpå gikk vi ut og tok noen drinker. Vi kom i prat med noen lokale som tilbød oss marihuana, som er legalisert i landet. Vi fikk begge et hade kyss på kinnet da de dro. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar