Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

mandag 17. februar 2014

Nattbuss, tyveri og ranch-livet

Vi reiste fra hotellet kl 16.15 og ankom ranchen kl 15.20 neste dag. 



Vi tok nattbussen gjennom Argentina, bussen hadde god standard der setene kunne legges ned til 45 grader. Det skulle være enkel matserving ombord, vi fikk søte og salte kjeks i det vi gikk av bussen. 
Vi hadde forberedt oss på lite mat, og hadde kjøpt diverse snacks og frukt. Kl 22 måtte bussen stoppe pga teknisk feil på ventilasjonsanlegget. Mekanikere ble tilkalt, de hadde ikke med seg nødvendige reservedeler, og måtte ut på leting etter riktige deler. Etter ca 1,5 time var bussen i orden og vi kjørte videre. Vi sovnet så raskt, fikk en god nattesøvn og sov i ni timer. Plutselig fikk vi beskjed om at vi var fremme på busstasjonen. En uheldig fra reisefølget glemt igjen magebeltet sitt med 500 dollar og begge bankkortene sine. 


Da vi ankom ranchen og folk sjekket bagasjene sine, viste seg at folk manglet ting. Marius hadde blitt frastjålet sin ny innkjøpte t-skjorte, andre hadde mistet klær, parfyme og mobiltelefon. Sannsynligvis har noen brytet seg inn i bagasjerommet når bussen stoppet, gått igjennom all bagasjen, tatt til seg det som hadde noe verdi, og hoppet av på neste busstopp. 




Her i Estancia i Uruguay bor vi på en Ranch langt ute på landet. Klimaet er mildere og minner om norsk sommer. Ranchen har flere kuer, høner, hester og hunder. Og dyrker soya, som de eksporterer til Chile. 
På ettermiddag gikk vi en tur for å sanke ved til morgendagens leirbål. Turen gikk over jordene og var ikke av de mest spennende. 


Her i Uruguay drikker man Mate på samme måte som man drikker te i England. Det er en sosial drikk som drikkes sammen med familie og venner. Man drikker mateen fra en spesiell type kopp. Alle bruker samme kopp som sendes rundt. Mateen helles opp i koppen til den blir halvfull, så helles en liten skvett kaldt vann i, før varmt vann tilsettes. Om ønskelig tilsettes sukker. Man drikker med et spesielt metall-sugerør med sil i bunn.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar