Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 9. februar 2014

Ilha grande i Brasil - et paradis




I dag skulle vi til ett nytt sted lengre sør i Brasil. Planlagt avgang kl 11, faktisk avgang 11.30. Beregnet kjøretid til Angra Dos Reis der ferjen gikk var 3,5 time. Vi brukte over 4 timer, og rakk også akkurat ferjen. All forsinkelse var fort glemt da vi kom frem, for Ilha De Grande er et bra sted!



Øya har ingen biltrafikk bortsett fra utrykningskjøretøy. Det bor 3600 på øya. Øya har vært sted for å skjule gull, men også et fengsel. Fengselet ble avviklet etter kort tid da det var lett å rømme ved å svømme til andre øyer. Senere var øya et sted for spedalske. Nå er øya blitt en nasjonalpark, hvor store deler av øya består av skog. 

Reisefølget vårt

I strandgatene er det godt utvalg av restauranter ( bedre enn i Rio), små butikker og cafeteriaer.
På kvelden smakte vi vår første caipirinha i Brasil, nasjonaldrikken i Brasil. Det var en sterk romsmak, og mye fruktkjøtt av lime i drinken. Men for 15 kr skal man ikke klage.
Her på øya er det noen slags sykkelvogner med stort utvalg av kaker. Vi bestilte et sjokoladestykke, som var mer enn nok for to personer og var den beste desserten vi har hatt på hele turen. 


Dette er også det varmeste stedet vi har vært på, ca 35 grader. Og fortsatt varmt med shorts og t-skjorte på kvelden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar