Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

onsdag 26. februar 2014

Vingårder, vakkert naturlandskap og lamaer

I dag hadde vi meldt oss på en tur som skulle ta oss til en vingård med noen stopp underveis, flere detaljer hadde vi ikke om turen. Det viste seg at det skulle bli en fantastisk dag!


Vi dro allerede 07.20. Første inntrykket av guiden var så som så, han var kledd i treningstøy og minnet ikke mye om en guide. Han innledet også med å fortelle at han snakket lite engelsk. Men han viste seg å være en av de beste guidede vi har hatt på dagsturer. Han hadde utdannelse innenfor både turisme og geologi, og kunne fortelle oss om bergarter og hvilke tidperioder disse ble dannet. 


Vi kjørte inn i naturreservatet Quebrada De Las Conchas, den bøy på vakre og enorme steinformasjoner fra ulike tidsperioder. Tidligere lå store deler av dagens Argentina under havnivå og var dekket av vann. For mange millioner år siden steg dette området over 1000 meter. En av bergartene inneholder trillobitter. Andre bergarter inneholder rester fra alger og har et tydelig grønnskjær. 

Her fra Garganta Del Diablo. Tidligere var dette et fossefall.



Den første vingården Viseja Secreta lå på rundt 1700 moh, dette er verdens høystliggende vindistrikt med 22 vingårder.


 Det som kjennetegner vinene herifra er den høye alkohol prosenten, den sterke inneholder 16,9 % alkohol. Dette på grunn av det høye sukkerinnholdet i druene, ettersom det er sukkeret som omdannes til alkohol i gjæringsprosessen.
På vingården fikk vi en innføring i hvordan man oppbevarer, serverer og drikker vin. 

- Rødvinen dør etter kort når kroken tas av, drikk den samme kveld
- Hvitvin kan oppbevares i 4-5 dager i kjøleskap. Korken skal settes på med en gang glassene er fylt.
- Glasset skal fylles litt for å invitere til å smake på vinen. Et fylt første glass forplikter deg til å drikke vin du kanskje ikke liker.
- Hold nederst ved stettet når du drikker for å ikke varme opp vinen. 

Vi smakte på en god rød- og hvitvin. Vi smakte også på vindruene, Marius synes de smakte godt, en av de bedre druene han har smakt.

Til lunsj spiste vi Chivito A La Parilla, hel grillet geit med en god rødvin til. Flasken kostet 40 norske kroner på restauranten. 



Etterpå dro vi til vingården Bodega Domingo Hermanos, og smakte på mer god vin.


Priser på vinene. Norske kroner er verdt halvparten av argentinske peso.


Vi passerte flere snødekkete fjell på veien, de høyeste over 6000 moh. 

På veien tilbake stoppet vi for å hilse på lamaer. Vi matet dem med maiskorn, og Marthe fikk seg nesten et lamakyss, heldigvis fikk vi ingen spytt. 



Senere stoppet vi på det som blir kalt Amfiteateret, et hulrom inne i fjellet med god akustikk. Guiden vår sang tre sanger med en imponerende stemme. Den siste var Argentinas nasjonalsang, da fikk han selskap av en lokal familie. 



Middagen ble til Argentisk tidspunkt, kl 22.30. Da vi gikk hjem nærmere midnatt var gatene overfylt av folk, også små barn. Argentinerne har en helt annen døgnrytme enn vi har. Det ble sent i seng kl 00.45, og vekkerklokka står på 06.00

1 kommentar:

  1. mparmann@gmail.com26. februar 2014 kl. 10:19

    Så gøy å følge dere. Er inne nesten daglig. Alt ok her, regn og grått. Fantastisk tur til hytta i helgen.

    SvarSlett