Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

mandag 17. februar 2014

Til Paraguay på dagsbesøk

Hotellet vi bor på i Iguasso ligger kun 20 min kjøretid fra Paraguay. I dag var eneste muligheten for å besøke dette landet, og vi brukte denne muligheten. Vi ble ikke lovet vakre turistattraksjoner, men søppel og innpåslitne selgere. 



Tidligere var Paraguay et rikt land, men i nyere tid har dette endret seg. Dette som en følge av krigen mot Uruguay der 80 % av den mannlige befolkningen i Paraguay ble drept ( i følge guiden vår). I dag er landet trolig det mest korrupte landet i Sør-Amerika. Merkelig nok er Paraguay eksportør av kaffe selvom de ikke selv produserer kaffe. I en periode eksporterte de også gull selvom de ikke har gullgruver. Forklaringen på dette er at varene blir produsert i Brasil og smuglet inn i Paraguay. Brasil importerer så varene tilbake. 


Grensen mellom Brasil og Paraguay 

I Paraguay møtte vi innpåslitne selgere i det vi gikk ut av bussen. De solgte belter, briller, barbermaskiner ( Selgeren friserte nesten Marius skjegg), elektronikk, klær +++ vi fikk beskjed om å ikke si noe til dem, ikke engang nei takk. Absolutt alt var fake på gaten. Vi var innom to kjøpesentre med ekte varer, der var prisene som i Norge. Marius kjøpte seg en fake t-skjorte for 40 kr på gaten, og det så ut til at selgeren var veldig fornøyd med prisen, selvom vi prutet ned prisen 25 %. 
Gatene var fulle av selgere og boder, det var også forsøplet. 

På ettermiddagen satte vi oss på en nattbuss, her skal vi sitte i 18 timer før vi kommer til Uruguay og skal teste ut ranch-livet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar