Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 23. februar 2014

Citytour, mer shopping og nytt reisefølge

Det ble sent i går kveld, og tidlig opp i dag for å få med oss en gratis citytour i Buenos Aires. Vi fikk en veibeskrivelse av guiden vår for å komme oss til startpunktet. Men vi hadde tydeligvis ikke fått med oss riktig beskrivelse for vi fant ikke fram. Vi fikk oss wifi på mobilen, og fant turen på tripadvisor. Da vi hadde kommet frem til riktig startpunkt viste det seg at det var en annen gratis tur enn den vi hadde planlagt. 

På veien passerte vi denne baren, et lite stykke Gol i Buenos Aires. 


Denne turoperatøren tilbyr gratis sightseeing turer i byen, og du gir tips etter eget ønske. Det var absolutt vært turen, vi fikk en bra innføring i Argentina og Buenos Aires. 

Vi startet turen ved Stortinget, her er presidenten en gang i året.


Buenos Aires er full av vakre bygninger med europeisk stil. 


Flere fascinerende benker befinner seg i hovedgaten. De ser ut som myke sofaer, men er av stein. 



Verdens bredeste gate befinner seg her i byen. Den har 9 kjørebaner i hver retning, i tillegg til 2 kollektiv felt i hver retning, totalt 22 kjørebaner. 

Under det militære diktaturet i Argentina i perioden 1976-1983 forsvant tusenvis av mennesker. Noen ble kastet i elva, ofte ble hele familier kidnappet. Mange av de voksne ble drept og barna ble adoptert bort hovedsakelig til de militære. I nyere tid har myndighetene prøvd å identifisere hvem disse menneskene er. De oppfordrer personer i alderen 30-35 om å ta DNA-test for å finne ut om deres foreldre faktisk er deres biologisk foreldre. I dag er det rundt 400 mennesker som savnes. Det vanskelig med hele saken er at mange av barna trolig har hatt en fin oppvekst hos sine familier. Og om de melder seg vil trolig deres nåværende familier bli straffet, og informasjon om deres handlinger komme frem. Det kan bety informasjon om at deres biologiske foreldrene ble drept av deres nåværende foreldre. 

Katedralen i Argentina, ja det er en katedral. 



Argentina er påvirket av italienere. Det betyr at de er gode på både pizza, pasta og is!


Trafikkbildet minner også om Italia, her er det ikke uvanlig å kjøre på rødt lys og veimarkeringer tas lite hensyn til. På restauranter tar de cover charge som betyr at du betaler for leie av tallerken og bestikk. 

Buenos Aires er den beste storbyen hittil. Grunnet arkitekturen, shoppingmuligheter og maten! 



Her er våre nyinnkjøpte adidas joggesko, underkant av 300kr pr par. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar