Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 2. februar 2014

På verdens midtpunkt ekvator

45 min kjøretid fra Quito ligger ekvator, la mitad del mundo. Dette stedet ligger i både lengde- og breddegrad 0. 
Hit dro vi sammen en engelsktalende sjåfør, så på veien fikk vi en god innføring i Quito.


Vi besøkte museumet på La Mitad Del Mundo. Vi fikk en guidet tur, det første vi fikk se var en samling av de farligste dyrene i Amazonas. En av dem er Ciduro ( tannstikkerfisk). Den tiltrekkes av urin, og bader du naken i Amazonas kan den svømme inn i urinrøret. Der setter den torn og nærer seg av blod. Operasjon et den eneste måten å fjerne fisken på. I tillegg så vi en tre meter lang boa constrictor (ikke levende), og skinnet fra en ni meter lang anaconda. Det var også flere giftige edderkopper som ble 30 cm store. 

Vi fikk også innføring om et rituale som urbefolkningen uførte på sine fiender. Når de hadde tatt liv av fienden kappet de av hodet og tok ut hjernemassen og hodeskallen. Deretter kokte det gjennnværende skinnet og håret, sydde igjen munnen og fylte skinnet med sand. Dette bar de rund halsen som et trofé. Etter denne prosessen var "hodet" en knyttneve stor. Offisielt utføres ikke dette ritualet lenger. 



Her er et ekte eksempel, trolig er dette en 12 år gammel gutt. 

Vi fikk se eksempler på solkalender og solur. 
Her er klokka litt over 12. 

Guiden gjorde et eksperiment med en vask fylt av vann. Når proppen i vasken ble fjernet rant vannet ut, og dannet en liten virvel. I vannet lå det blader. På ekvatorlinjen beveget bladene seg lite da vasken ble tømt, fem meter sør for ekvator beveget bladene seg med klokka, mens fem meter nord for ekvator beveget bladene seg mot klokka. Dette kan relateres til rotasjonsretningen til tornader og sykloner, avhengig om de er på den nordlige eller sørlige halvkule. 


Ved utgangen skulle Marius ta bilde av en lama som var inngjerdet. Men det viste seg at porten var åpen, og lamaen forsvant ut i full fart. Taxisjåføren vår skrek på vaktene, de fikk lukket hovedporten ut til fire- feltsveien. Lamaen tok noen småspurter inne på området, før den gikk inn i inngjerdingen. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar