Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 13. mars 2014

Cusco - Perus vakreste by

Etter åtte timers bussreise ankom vi byen Cusco.


På veien fikk Marthe hilse på en alpacca. 

Og vi fikk litt fin utsikt på reisen


I inkariket var Cusco hovedstaden, samt det kulturelle og religiøse sentrum. Og i dag er Cusco på UNESCOs verdensarvliste. Inkariket var et indiansk samfunn i Sør-Amerika som eksisterte fra 1100 til 1533. 



Sammen med reisefølget gikk vi en tur i byen. Cusco er en koloniby med trange gater, åpne torg, gamle katedraler og palasser. I sentrum var det flere turister enn lokale, dette fordi mange har Cusco som utgangspunkt for Inkatrail og Machu Picchu. Vårt førsteinntrykk er at Cusco fremstår som en meget trivelig by.


Her fra hovedtorget Plaza De Armas.

På kvelden fikk vi en orientering om hvordan Inkatrailen ville bli fra en lokal guide. Inkatrailen er en 4 dagers fjelltur på totalt 45 km, underveis overnatter vi i telt. Dag 1 er relativt flat og lettgått. Dag 2 har en stigning på over 1000 høydemeter, mange opplever dette som den tøffeste dagen. Dag 3 er nesten 1000 høydemeter nedover, de som sliter med knærne synes dette er den tøffeste dagen. Dag 4 er lettgått, men siden vi planlegger å se soloppgangen over Machu Picchu skal vi stå opp kl 03:30 for å rekke frem.

Det vil være 18-20 portere, også kjent som sherpaer, som vil hjelpe oss å bære bagasje. De vil ta inntil 6 kg av vår private bagasje og i tillegg telt, liggeunderlag og mat for hele turen. Vi fikk tilbud om å leie sovepose, ekstra liggeunderlag og vandrestaver. De anbefalte en stav til erfarne fjellvandre og to til de mer uerfarne. Vi gikk for sovepose og en stav hver, Marthe ville også ha et ekstra liggeunderlag. Fjellturen starter lørdag, og vi ser virkelig frem til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar