Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

mandag 3. mars 2014

Potosi - Verdens høystliggende by

Etter 4 timers busstur befinner vi oss nå i verdens høystliggende by Potosi, byen har 160000 innbyggere og ligger på 4060 moh. Gatene her går enten opp eller ned så man blir fort anpusten når man beveger seg. 


Luften er vesentlig tynnere her, oksygennivået er det samme her som ved havnivå (21%), men lufttrykket/oksygentrykket er vesentlig lavere. Ved en høyde på 5500 moh er trykket halvert. Lavere oksygentrykk betyr at man puster inn færre ml oksygen ved hver inhalering, kroppen kompenserer ved å puste fortere. De lokale menneskene her er relativt små av vekst, de har korte bein, men ganske lang overkropp. Dette er fordi lungene deres er mye større enn hos mennesker som lever i lavlandet.



Det er fortsatt karneval i Bolivia, vannkrig på gatene skjer fra ca kl 14-19. I denne perioden må man belage seg på å bli våt, spesielt om man er turist. Vi var de eneste fra reisefølge, som sammen med guiden, gikk ut for å spise middag. Vi ventet til etter kl 19 og slapp å bli våte. Det vi ikke var klar over var at mange av restaurantene stengte tidlig siden det var søndag. Vi endte opp på et pizzarestaurant. Vi kjøpte en stor pizza som var nok til oss tre, den kostet 42kr. Bolivia er det billigste landet i Sør-Amerika, men også det med dårligst hygiene og drikkevann. Man må være veldig forsiktig med hva man spiser, isbiter, salat og juice frarådes på det sterkeste. Man burde også unngå å pusse tennene i springvann. En i reisefølge vårt har oppkastsyke og diaré, vi har heldigvis klart oss uten mageproblemer hele turen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar