Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 27. mars 2014

Tilbake til Arequipa

I dag har vi hatt sen avreise fra Chivay, 09:30, og satt kursen tilbake til Arequipa. Her var planen å tilbringe ettermiddag for så å reise videre med nattbuss til Nasqa, men slik gikk det ikke. 5000 gruvearbeidere streiker og har demonstrasjoner som blokkerer veiene flere plasser. I går var det 39 skadde og 3 drepte som en konsekvens av dette. De streiker fordi myndighetene ønsker å innføre at kun registrerte selskaper kan utøve gruvedrift. I dag fungere det slik at hvem som helst kan utøve gruvedrift. Det er bare å gjøre krav på et område å sette i gang å grave. Disse reglene vil skape store problemer gruvearbeiderne å de gjør alt de kan for at dette ikke skal innføres. 

Reiseselskapet vårt setter vår sikkerhet fremfor alt og sørget for at vi kan bli en natt til i Arequipa. Ettersom streiken allerede har pågått i 4 dager og ingen vet hvor lenge den kan vare endres reiseruten vår litt. Nattbussen til Nasqa utgår og vi reiser i stedet med fly i morgen til hovedstaden Lima. Herfra reiser vi med direktebuss til Paracas. Vi kommer oss ikke til Nasqa, men denne destinasjonen er uansett ikke så viktig for vår del. Vi er godt fornøyd med måten reiseselskapet vårt har håndtert situasjonen på. Dessuten dekker de alle økonomiske tilleggsutgifter i form av ekstra hotellopphold og flybilletter.

Marius testet ut Perus mest populære brus i dag, Inka Kola. Smaker søtt, ikke helt vår favoritt. Brusen har blitt så populære i Peru, at coca cola har kjøpt opp brusen. 


På matmarkedet i Arequipa. Her solgte de alle delene på forskjellige dyr, blant annet kunne man få et hestehode for 4 kr. 


Vi benyttet den ekstra kvelden i Arequipa til å ta noen drinker. Vi spiste middag på en restaurant som hadde happy-hour. Mat og drikke som bestod av en suppe, en pastarett, en pizza, 5 drinker og en te kom på kr 115. Det hører med til historien at maten ikke var den beste, men til den prisen var vi likevel fornøyde. Vi begynner egentlig å bli temmelig matlei. På hele reisen har maten vært bedre enn vi forventet på forhånd, men vi synes en del av maten i Peru er relativt kjedelig. En av tingene vi savner, og som vi ser frem til når vi kommer hjem, er faktisk å lage maten selv. Vi har smakt mye spennende mat underveis, det skal bli spennende å se om vi klarer å lage noe av denne maten selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar