Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

fredag 14. mars 2014

nasjonalretten marsvin, shopping og Irsk pub

I dag har det vært en rolig dag i Cusco. 
Vi startet med å gå opp til den arkeologiske parken Saqsaywaman . På inkaenes tid hadde Cusco form som en stor puma hvis man så den fra luften, Saqsaywaman utgjorde hodet på pumaen. Så her er det vegger som går i sikksakk for å ligne på pumaens værhår. 



Det var en litt tøff tur opp, mange trappetrinn og bratt - en god øvelse til Inca Trail. Vel oppe var det en stor statue av Jesus og en fantastisk utsikt over byen. 




Senere dro vi til det lokale markedet for å skaffe oss luer og votter til Inca Trail, det fikk vi oss, samt litt flere gaver til Norge. På dette markedet solgte de også marsvin, frosker og andre udelikate dyrearter. 



Da vi spiste lunsj, hadde vi noen turister ved siden av oss som ikke snakket spansk og lite engelsk. De spurte kelneren om hva som var en typisk matrett fra Peru. Kelneren foreslo marsvin, men i stedet for å oversette det til guineapig, oversatte hun det til pig. Turistene skjønte ingenting da en hel marsvin ble servert, med hode og ben. Først trodde de det var en spegris, før en annen kelner kunne fortelle dem at det var et marsvin. Da de delte den i to kom det diverse ut, kelneren svarte med at det var det naturlige i marsvinet... Det var god underholdning, men litt synd synes vi oss på turistene som endte med å spise salat. 

Her i byen har de verdens høystliggende Irske Pub, der tok vi oss en øl og følte at vi var i Europa. 

I morgen går turen til Ollantaytambo, vårt utgangspunkt for Inca Trail. Da blir det fire dager med campingliv og uten nett og strøm. Vi gleder oss til tur! 

2 kommentarer:

  1. Lykke til med turen til Machu Picchu. Det blir nok en opplevelse. Artig å lese om alt dere opplever!

    SvarSlett
  2. Så kul att få följa med på er resa!! :-) Ha det bra på Machu Picchu!!!
    /Jenny

    SvarSlett