Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 2. mars 2014

Karneval, mer salt og damplokomotiv

Vi startet dagen med å krysse saltsjøen. Vi hadde et stopp underveis for å ta bilder, det hvite flate landskapet gjør det morsomt å ta bilder litt utenom det vanlige.



Bolivia er sammen med Chile og Argentina vertsnasjon for årets Dakar. 


Senere stoppet vi på det som ble kalt tog gravplass. Her at det gamle damptog fra starten av 1900 tallet. Togene ble tidligere brukt til å frakte salt til havnene i Stillehavet. Togene var rustet, men fortsatt mulig å bestige, til Marius store glede. 



Vi overnattet i byen Uyuni. I dag startet karneval i Sør-Amerika, så da vi ankom byen begynte gatene å fylle seg med folk. Mange hadde vannballonger og vannpistoler med seg så vi ble litt våte. Guiden fortalte oss at karneval og vannkrig er en del av kulturen. Så han ba oss om ikke bli sinte om vi fikk vann på oss. Ønsket vi ikke å bli våte måtte vi være på hotellet. På vei tilbake til hotellet var det vannkrig i byen, og siden vi var turister var vi populære offre. Vi ble angrepet fra alle kanter både med vann og skum. Det startet med et angrep fra en leilighetsblokk, siden kom folk løpende mot oss. Vi bestemte oss også for å løpe, da fikk vi kjenne på høyden. Vi løp ikke mange meterne før vi ble anpustne. 

Da vi på kvelden gikk ut for å spise tok vi på oss våre ponchoer. Vi endte med å gå bakveier til restauranten, men endte likevel med å bli litt våte. 

Vi testet ut det lokale ølet som kommer fra det høystliggende ølbryggeri i verden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar