Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 25. mars 2014

Opp til 5000 moh igjen mot Colca dalen

 Tidlig avgang i dag med buss mot Colca dalen. 

Veien dit gikk over en fjellkjede med høyeste punkt på 4910 moh. På veien fikk vi se vicuna og lamaer i hopetall. Vicunaene liten variant beslektet med lamaen og den er fredet, boten for å skade en vicuna er 4000 dollar. 



Lamaene brukes til klær og kjøtt. De fleste restauranter har lama og alpakka som delikatesse. Og det selges klær lagd av lama ull på alle markeder og salgssteder.


På det høyeste punktet på 4910 moh kunne vi se flere omkringliggende vulkaner, den høyeste Ampato på 6288 moh. Her kjøpte vi en kjempe stor håndlaget duk til spisebordet vårt. 



Vi hadde også et coca-te stopp på veien. Her kjøpte vi en hjemmestrikket alpakka genser hver til ca 140 kr til sammen.

Til slutt havnet vi i byen Chivay på 3600 moh. En liten by med 5000 innbyggere, byen har som alle andre byer i Peru en sjarmerende hovedplass. 


Vi gikk en times tur som tok oss over en Inca bro, opp til et utsiktspunkt og til en oksering. 

Okseringen var i bruk en gang årlig, her slåss to okser mot hverandre. Som regel ville den svakeste oksen trekke seg unna, det var ikke vanlig å drepe noen av oksene.



På kvelden spiste vi på Irsk pub, også denne skulle være verdens høystliggende pub slik som i Cusco. I ettertid er vi blitt fortalt at den i Cusco er verdens høystliggende med irsk eier, mens den her i Chivay er verdens høystliggende med lokal eier.


 Marthe ønsket noe varmt å drikke og bestilte en cappuchino, det tok 1 time før hun fikk den... Samtidig som pizzaen, dette til tross for at vi var de eneste gjestene på puben... Vi måtte også ty til lokal øl, en boks guiness kostet 65kr, en vanvittig pris i dette landet, lokal øl koster 15kr for 0,6l. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar