Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

fredag 21. mars 2014

Rafting i Urubamba elven!

Vi er fortsatt i Cusco, og ønsket å gjøre noe fornuftig siste dag. I følge tripadvisor skulle rafting være en av høydepunktene i Cusco, så det ønsket vi å prøve. 

Vi dro sammen med 28 andre turister på rafting i Urubamba elven, samme elv som går forbi Machu Picchu. Halvparten av gruppa besto av folk fra Israel, Sør-Amerika er et populært reisemål for dem.


Turoperatøren hadde camp ca to timers kjøring fra Cusco. Her fikk vi utdelt våtdrakt, hjelm, redningsvest og padleåre. Vi fikk innføring i rafting, og ulike instrukser og kommandoer vi skulle følge underveis. Vi var fem i båten i tillegg til en guide. De tre andre på båten var fra England, USA og Portugal. 


Vi padlet ut i elva og ble raskt våte. Marius satt fremst sammen med ham fra USA, de hadde vanskeligheter med å høre hva guiden sa, så det ble usynkronisert padling i starten. Elva hadde nivå 3-4, noe som passer bra for nybegynnere. 


Vi padlet 11 km nedover elva, innimellom var det noen stryk som gjorde Marius klissvåt da vannet slo over båten. Vi hadde det veldig gøy nedover elva! 
Marthe var iskald etterpå, og hadde mistet følelsen i tærne. Campen skulle ha varme dusjer, men det var kun dryppende varmt som kom. Heldigvis hadde vi godt med varmt tøy med oss, så vi fikk varmen igjen. 



På kvelden tok vi nattbuss, med det som skulle være Perus beste busselskap. Håndbagasjen ble kontrollert og vi ble sjekket med metalldetektor før vi kunne gå på bussen. Alle passasjerene ble også filmet. Vi ble servert et varmt måltid på bussen bestående av kylling, ris, pastagrateng og en gelelignende dessert. 


Deretter var det bingo, hvor man kunne vinne en ny bussreise på strekningen. Vi fikk utdelt silkepledd og pute samtidig som det ble satt på full varme i bussen. Søvnen ble dessverre begrenset av den intense varmen i bussen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar