Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

onsdag 19. mars 2014

Inka byen Ollantaytambo

Nå nærmer Inka Trail seg. Marthe er bekymret for gnagsår, hun har prøvd å få tak i gnagsårplaster i dag uten og lykkes. Vi har vært på diverse apoteket og to ortopediske klinikker. 

Sekkene er pakket og veid, bagasje vi sender med porterne (sherpaene) veier seks kg. Sekken vi bærer selv veier 7 kg, men innholder mye drikke så den blir lettere etterhvert. Vi har med lue,votter, ullundertøy og poncho og mener vi er forbredt på både kaldt og fuktig vær. Lommelykt, immodium og badesko er med for å gjør turen mer behagelig. 

Vi forlot Cusco på ettermiddagen, og ankom Inka byen Ollantaytambo noen timer senere. Vi er innlosjert på det sjarmerende hostelet Las Orquideas. 


Denne lille byen er utgangspunkt for Inka Trail, men også de som velger å ta toget til Machu Picchu tar en overnatting her. Byen er derfor full av turister, og turistbutikker. Her vil bli hentet av våre lokale guider i morgen.


Rundt byen ligger det inkaruiner, terraser, tempel og lagerhus. Den heftigste, tempel og terraser må man betale en rimelig høy sum for å få adgang til, men det er nesten like bra å se det fra avstand. 


Den andre ruinen, lagerhuset, ligger oppi fjellsiden, her er det fri adgang og merkelig nok langt færre turister. Det skyldes nok at turen opp er relativt krevende, det er ikke så langt, men veldig bratt.



Vi hadde lyst til å gå opp, på starten av turen spurte en lokal om vi trengte guide, vi takket nei og gikk opp på egen hånd. På toppen kunne vi nyte utsikten over byen og den andre inkaruiner som krydde av turister. Inkaruinen "vår" var tidligere brukt som matlager for poteter, mais og andre grønnsaker. Høyden gir en lavere temperatur og mer vind, derfor ideel for oppbevaring av matvarer. 



Ingen andre i reisefølge tok turen opp ettersom de ville lade batteriene før de neste fire dagene.

På kveldene spiste vi begge thai-kylling, det beste måltidet vi har hatt så langt i Peru, hvertfall i følge Marius.

1 kommentar:

  1. Følger dere daglig på den fantasktiske turen deres. Er så imponert hva dere opplever. For en tur!

    SvarSlett