Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 25. mars 2014

Kondor - verdens største fugl på nært hold!

I dag sto vi opp før soloppgang for å dra til Colca dalen for å få muligheten til å se kondor. 


Vi stoppet først i en liten landsby i nærheten, her var det skolebarn kledd tradisjonelle klær som danset lokal dans. Vi fikk også se den aktive vulkanen hvor røyk kom opp.
Mot en pengesum var det mulig å ta bilde av en ørn som var fanget av en lokal. Disse fuglene lever et kort og smertefullt liv, vi tok ingen bilder. Men ørnene var dessverre svært populære blant andre turister.

Her kjører vi igjennom en tunnel som ikke har lys og er veldig smal


Ulike hatter i Peru. Type hatt forteller om man er gift eller singel. 


Kl 08 ankom vi Cruz Del Condor, dette er et kjent utkikkspunkt for å se verdens største fugl Kondor. Utsikten var fantastisk med snødekkete fjell langt unna, og verdens dypeste dal Colca foran oss. Fra utsiktspunktet vårt var 1200 meter ned til dalbunnen. Lenger inn i dalen er det 4100 meter fra toppen og ned til dalbunnen.
Vi fant oss en bra plass, og ventet så tolmodig på at fuglene skulle komme. Kondorene kommer til syne i dalen tidlig om morgen når den varme vinden er tilstede. 


Etter en halvtime kunne vi se to kondorer komme flyende mot oss. Det var et imponerende syn, spesielt da de fløy rett over hodene våres. Vi var heldige, det er ikke alltid kondorene kommer opp i dalen, og ofte flyr de på motsatt side av dalen. 


Fuglene kan bli opp mot 3 meter i vingespenn, veie opp til 14 kg og bli ca 45 år gamle. Når kondoren sitter på bakken er den 100-110 cm høy. Men det er forsket lite på fuglearten, og det er derfor mye man ikke vet om kondorene. 



På ettermiddagen dro vi til Perus første varme kilder. Sammen med reisefølge fikk vi et lite basseng for oss selv, vannet var glovarmt, 38-39 grader, og ølen vi fikk servert smakte fantastisk. Men noen urent, og ikke de beste fasilitene. De varme kildene i Costa Rica er helt klart fortsatt favoritten! 



Til middag dro vi på dinnershow med musikk og dans. Der måtte Marius motvillig bli med å danse etter å ha blitt bedt opp to ganger. Det var en dans som handlet om gulfeber, Marius måtte late som han spiste av et eple, og ble deretter smittet. Han måtte legge seg ned på bakken, og riste i bena av feber, mens den kvinnelige danseren pisket Marius på lårene med et tau for å få ham til å "våkne". Veldig rar dans i følge Marius. 


Marthe ble senere bedt opp til en annen, mer normal dans. Hun fikk på seg den mannlige danserens sine klær, mens to menn fikk på seg danseklær for damer. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar