Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

søndag 9. mars 2014

La Paz, verdens høystliggende "hovedstad"

Vi tok nattbussen i går kveld og etter 13 timer ankom vi La Paz tidlig i dag. 
Bussetene på bussen var supre med tepper til alle, og mulig å få setet til nesten vannrett posisjon. Men air condition virket ikke...



I starten var det ubehagelig varmt og tett, men i løpet av natten når vi kom opp mot 4500 moh ble det vesentlig kjøligere i bussen. Hver gang bussen kjørte over dumper ( de er det mange av i Bolivia), spratt vi nesten opp av setene, og det kom støv bak i bussen der vi satt. Men vi følte oss faktisk nokså utvilte da vi ankom La Paz. 



Etter å ha blitt innlosjert på et hotell i sentrum av byen, var det frokost tid. Marthe fikk testet ut Boliviansk frokost som besto av melk med quinoa ( super kornet), pannekake med quinoa, hermetisk frukt, brød og kaffe. Marius gikk for den amerikanske frokosten. 



Sammen med guiden vår fikk vi se katedralen og president palasset. Før vi fikk egentid til shopping, så da har vi fått kjøpt noen fine souvenirer til noen av dere! 
Vi unnet oss litt shopping til oss selv også. Marthe fikk seg The North Face jakke til 200kr, og ja den var ekte. Vi gjorde et forgjeves forsøk på å få sko til Marius, men de hadde ikke hans størrelse. De ville gjerne selge han sko, og prøvde å gi ham en bedre pris tross for at skoene ikke passet. 

Det var siste middag med guiden vår og noen fra reisefølget. Vi skulle ha spist på det som skulle være en bra thai restaurant, men den var stengt så vi endte på en mindre bra restaurant. De var tomme for øl og kaffe. Vi bestilte BBQ ribs med coleslaw, den kom med ris. Da vi bemerket det visste ikke servitøren hva coleslaw var, tross for at det på menyen het det samme på spansk. Marthe ba om en kompensasjon, men servitøren svarte med at det ikke var hennes feil. Og en av de dyreste middagene våres i Bolivia var det også. 

  En full buss/taxi på vei til restauranten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar