Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 6. mars 2014

Fjellklatring!

I dag var det mange trøtte tryner ved frokostbordet. Alle hadde ikke vært like fornuftige som oss som tok kvelden 00:30. Noen hadde nok også tatt for mange tequila...

Etter frokost dro vi på fjellklatring. Vi fikk utlevert klatresele og klatresko. Fjellveggen som skulle bestiges var 21-24 meter høy og hadde vanskelighetsgrad 4. Det var to tau slik at to personer kunne klatre samtidig. Fjellveggen hadde masse sprekker som gjorde det relativt enkelt å finne tak. Marius var først ut og klatret til topps, deretter var det Marthes tur. Hun hadde aldri klatret før, men etter en stor kraftanstrengelse kom hun seg likevel helt til topps.

 

Andre gang Marius klatret opp ville guiden gjøre det vanskeligere. Han sa at sprekkene ikke skulle brukes, og i stedet klatre mellom sprekkene der det var nærmest ingenting å holde seg fast i. Dette var mye mer utfordrende, Marius mistet grepet en gang og ble hengende i tauet. Til slutt kom han seg helt til topps helt utslitt. Svært tungt å klamre seg fast med bare fingertuppene og lite fotfeste.



Vi synes begge klatring var veldig morsomt, mulig vi gjenopptar klatringen når vi er tilbake i Norge. Er dere med på det Marius og Nina?

I dag var karnevalet var over og vi kunne i ro gå rundt i byen. Sucre er fin, gammel by med mange kirker. 



Til middag spiste vi en boliviansk tradisjonell rett bestående av pommes frites, strimlet kjøtt, pølse, paprika, løk, egg blandet sammen og en mørk saus som inneholdt mye soyasaus. Maten smakte godt, men som vanlig klarte vi ikke spise halvparten engang, det hadde vært mer enn nok med en porsjon på deling.

1 kommentar:

  1. Glad du er like hel Marius! Dere er vel tøffe noen ganger synes jeg, men ser jo hvor moro og flott dere har det.

    SvarSlett