Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

torsdag 27. mars 2014

Lang reisedag

I natt var det et jordskjelv i Equador, 5,3 på richters skala. Marthe våknet våknet av at senga ristet, Marius sov igjennom.

Flyet vårt til Lima går ikke før kl 19:15. Det vil si at vi hadde mesteparten av dagen til disposisjon i Arequipa. Vi syntes vi hadde sett det vi hadde lyst til i byen, så vi tok en tur på kino. Filmen vi så heter Lone Survivor, og handlet om 4 amerikanske soldaters krig mot Taliban og bygger på en sann historie. Mange filmer i Sør-Amerika er dubbet på spansk, det var heldigvis ikke denne. Det var engelsk tale (med innslag av arabisk) og tekst på spansk. Vi syntes begge dette var en av de beste filmene vi har sett på lenge, anbefales på det sterkeste.

Vi kjøpte Nachos combo 2 meny til kinoenbestående av to brus, Nachos med ostesaus og en gigantisk popcorn. Vi greide å spise 1/4 av popcornet. 



Etterpå satte vi kursen mot flyplassen. I køen for innsjekkingen var det vakter som kontrollerte bagasjen vår. Sekkene våre, som nå er stappfulle, måtte åpnes. Tilsvarende gjaldt for resten av reisefølget vårt. Marthe ble blant annet spurt om hun hadde pistol i bagasjen... De stappfulle sekkene var ikke så enkle å gjennomsøke, kontrollen ble "slappere" etterhvert som hver enkelt i reisefølget gikk igjennom, de innså at vi bare hadde klær.

Etter en drøy times flytur var vi i Lima. Fra flyplassen reiste vi til til bussentralen, her ventet vi i to timer. Videre tok vi en nattbuss som forlot bussentralen kl 00:30. For å ivareta sikkerheten under den spente situasjonen pga streiken til gruvearbeiderne hadde vi en oppgradert buss som var klassifisert som VIP. Kl 04:15 var vi endelig på hotellet i Paracas og stupte i seng.

1 kommentar:

  1. Gleder meg til dere er hjemme. Gor tur de siste dagene av denne fantstiske turen dere har hatt. Klem m

    SvarSlett