Reiseruten går søm følger ...

Reiseruten går som følger...

Rundtur Mellom-Amerika: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala.

Ecuador, De Nederlandske Antillene, Venezuela

Galapagos øyene

Rundtur Sør-Amerika: Brasil, Paraguay, Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru

tirsdag 11. mars 2014

Til Peru!

I dag kl 07:30 reiste vi videre fra Bolivia til Peru. 



Vi kjørte til Lake Titicaca, på avstand minnet naturen her litt om kystlandskapet i Norge. Denne innsjøen ligger 3810 moh, og har en størrelse på 8560 km2. Den er verdens største innsjø over 2000 m - 165 km lang, 60 km på breddeste og 274 m dyp, temperaturen ligger mellom 7 og 11 grader.


Da vi skulle krysse innsjøen ble bussen kjørt på en pram, mens vi tok en liten motorbåt over. Avstanden her var veldig liten, kanskje 300 meter. Prammen hadde en knøttliten motor så det tok 10 min å transportere bussen over. 



Første stopp var Copacabana (i Bolivia), en "kystby" ved Lake Titicaca. Her var det fortsatt karneval, og noen gater var stengt. Bussen måtte kjøre noen vanvittig trange omkjørinsveier. Vel fremme hadde vi en rask lunsj før vi reiste videre til Peru med en annen buss. 

Grenseovergangen forløp uten problemer, vi fikk våre stempler, vekslet våre bolivianske bolivanos til perubianske soles og gikk inn til Peru. 



Karnevalet i byene underveis skapte noe trafikkforsinkelser. Planlagt reisetid var 7,5 timer, etter 9 timer ankom vi endelig Puno, en by ved Lake Titicaca. I Peru var det siste dag av karnevalet i dag, så da vi gikk ut på kvelden ble vi sprutet ned med skum igjen. 



Kveldene her er er også noe kaldere enn vi er vant med. Andre steder har bukse og genser vært nok, nå må vi også bruke jakke. Om natta kan temperaturen synke til null grader, på dagtid er det fortsatt shorts-vær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar